ABOUT
Mijn naam is Rika Bakker en ik ben in 1992 afgestudeerd als docent klassieke dans aan de Hogeschool voor de Kunsten in Amsterdam. Na mijn studie gaf ik les bij verschillende balletscholen aan kinderen en volwassenen.
Ik heb mijn dansactiviteiten gecombineerd met een parttime baan bij KLM. In 1995 ben ik gestopt met dansen en fulltime gaan werken bij de afdeling Training and Development van KLM, eerst als trainer en daarna, tot 2007, als Training Consultant.

In 2008 kwam ik na een ingrijpende gebeurtenis in mijn leven in aanraking met STOTT PILATES®. De trainingen inspireerden mij dusdanig dat ik besloot om zelf Pilatesdocent te worden. In juni 2012 ben ik cum laude geslaagd voor het STOTT PILATES® Matwork examen.

STOTT PILATES® docenten moeten jaarlijks hun CEC's (Continual Educational Counts) halen om gecertificeerd te blijven. Dit betekent dat zij door middel van verplichte cursussen altijd op de hoogte zijn van de nieuwste inzichten en ontwikkelingen.
In 2014 heb ik de STOTT Pilates® opleiding voor de Reformer afgerond alsmede in november 2014 de opleiding ISP (Injuries Special Population) om mensen te begeleiden die blessures hebben opgelopen.

Daarnaast volgde ik diverse aanvullende opleidingen op het gebied van Pilates, zoals bijvoorbeeld Pilates voor zwangere vrouwen en Pilates rehabilitatie voor vrouwen die borstkanker hebben gehad.

Als Pilates docent combineer ik mijn dansachtergrond met mijn didactische vaardigheden. Vanuit mijn dansachtergrond ben ik gewend om beweging in detail te observeren en te analyseren. Met deze vaardigheid begeleid ik deelnemers van mijn lessen van 'onbewust bekwaam' bewegen naar 'bewust bekwaam' bewegen.