LESSEN
Pilates heeft een positieve uitwerking op lichaam en geest. Als je Pilates eenmaal in je leven hebt ingepast zul je merken dat je lichaam meer in balans komt. Pilates heeft een ontspannende uitwerking en verhoogt je energiepeil: Je voelt je goed! Omdat iedereen andere behoeftes heeft, bieden we bij Pinetree Pilates verschillende lessen aan. Of je nu jong, oud, man, vrouw, atleet, herstellende of zwanger bent, voor iedereen is er een gepaste les te vinden.

MAT les
Deze lessen zijn in een klein groepje (maximaal 10 personen) zodat iedereen de persoonlijke aandacht krijgt die zo belangrijk is bij Pilates. De lessen houden het gemiddelde niveau van de groep aan, maar aanpassingen op oefeningen worden op ieders niveau gemaakt. Er is veel ruimte voor vragen en extra uitleg zodat iedereen de oefeningen begrijpt en op de juiste manier uitvoert. Zo weet je zeker dat je de goede spieren gebruikt waardoor je het maximale uit een oefening haalt en geen blessures oploopt. Een MAT les wordt gegeven op de mat er en worden diverse oefenmaterialen gebruikt zoals de Magic circle, toning balls, small balls, big balls en Flexbands.

PRIVÉ les
Een privéles is een individuele les waarbij je in minimale tijd het maximale uit een Pilates training kunt halen. In de eerst les wordt een postuur analyse gemaakt en eventuele blessures worden in kaart gebracht. Op basis van de postuur analyse en je persoonlijke wensen en doelen wordt een individueel trainingsprogramma gemaakt waardoor je doelgericht kunt trainen. Een privéles bestaat uit een combinatie van oefeningen op de Mat en ofeningen op de Reformer. Deze lessen zijn uitermate geschikt voor mensen die herstellen van blessures en gezondheidsklachten.

REFORMER
Reformers zijn speciale Pilates-apparaten waar Joseph Pilates mee begonnen is in de jaren '40. Reformers zijn voorzien van spiraalveren die je weerstand geven waardoor je enerzijds veel uitdaging in spierkracht krijgt, anderzijds geven de spiralen je steun en feedback waardoor je goed voelt wat het doel van een bepaalde beweging is. Je balans, coördinatie, kracht en lenigheid worden intensief getraind. De REFORMER lessen zijn met maximaal 2 personen en geschikt voor iedereen.

SPECIALE LESSEN
Bij Pinetree Pilates zijn we gespecialiseerd in STOTT Pilates® voor speciale doelgroepen waaronder:
 • Pilates voor en na zwangerschap
 • Pilates na borstkanker (via fysiotherapeut/arts)
 • Pilates voor mensen met artrose of osteoporose
 • Pilates voor mannen
 • Pilates voor professionele dansers en atleten
 • Deze lessen vinden plaats in overleg.

  Lesperioden MAT lessen
  Voor de MAT lessen geldt dat we werken met lesperioden van 10 lessen (1 blok). In vakantieperioden en op feestdagen wordt er geen les gegeven. Mocht een les op een feestdag vallen, dan kan gebruik gemaakt worden van een van de overige lessen in die week.
  BLOK I 04 januari t/m 20 maart
  BLOK II 16 april t/m 09 juli
  BLOK III 27 augustus t/m 11 november
  BLOK IV 12 november t/m 16 december
  Lestijden MAT lessen
  De lessen duren 60 minuten.
  Privé-, Duet- en Reformer lessen op afspraak.
  Maandag ochtend 09.30 uur
  Maandag avond 20.00 uur
  Dinsdag avond 20.00 uur
  Woensdag ochtend 09.30 uur
  Vrijdag ochtend 09.30 uur
  Vakanties en feestdagen
  Er is geen les tijdens schoolvakanties en op feestdagen.
  Hieronder vindt u de geldende vakanties (regio Midden) voor het jaar 2017.
  Voorjaarsvakantie 20 februari t/m 28 februari
  Meivakantie 27 april t/m 13 mei
  Zomervakantie 14 juli t/m 26 augustus
  Herfstvakantie 20 oktober t/m 28 oktober
  Kerstvakantie 22 december t/m 06 januari 2019


  Inschrijven
  Je kunt je inschrijven via ons Inschrijfformulier
  Wil je eerst kennismaken met Pilates, neem dan even contact op.
  Je kunt op elk gewenst moment beginnen met Pilates. Ook NU!

  Betalingen
  Lesgeld overmaken naar:
  IBAN NL42 INGB 0793123062 t.n.v. H.K. Bakker
  O.v.v. van je naam + dag & tijd van de les
  Betaling voorafgaand aan de 2de les
  Locatie
  Doldersweg 123B Den Dolder